Pereiti prie turinio
LAIKINAI NEPRIIMAME NAUJŲ UŽSAKYMŲ
LAIKINAI NEPRIIMAME NAUJŲ UŽSAKYMŲ

DEGTINĖ

Degtinė - tai distiliuotas alkoholinis gėrimas, tradiciškai bespalvis ir beskonis.  Degtinė gaminama iš dviejų žaliavų: vandens ir etanolio, gaunamo fermentuojant javų grūdus (pvz., kviečių, sorgų ar rugių). Daugelyje degtinės prekių ženklų yra ir kitų pagrindinių ingredientų (pvz., bulvių ir cukrinių runkelių) ir priedų (pvz., augalų ir prieskonių), kad jų gėrimas būtų išskirtinis. Po fermentacijos ir distiliavimo degtinė filtruojama ir rafinuojama, kad pašalintų nešvarumus ir išgautų tolygų skonį. Tradiciškai skaidrus alkoholinis gėrimas yra žinomas iš Rusijos ir Lenkijos, tačiau šiandien jis gaminamas visame pasaulyje. Degtinė taip pat yra populiariausias alkoholinis gėrimas, naudojamas kokteiliuose ir mišriuose gėrimuose.